top of page
לוגו איריס אסיה

שלוש טעויות נפוצות שמטפלים עושים בשיווק הרצאות – ואיך להימנע מהן

  • תמונת הסופר/ת: איריס אסיה
    איריס אסיה
  • 13 באפר׳
  • זמן קריאה 3 דקות


רותי (שם בדוי), מטפלת בשיטת גוף-נפש, התקשרה אליי לא מזמן. היא נשמעה מתרגשת, אבל גם מתוסכלת, "אני מרגישה שהרצאה שלי יכולה באמת לעזור לאנשים לעשות שינוי בחיים שלהם ואני חולמת להעביר אותה בכל רחבי הארץ", היא אמרה לי. "יש לי כבר מצגת, עבדתי עליה שבועות. אפילו הרצאתי אותה כמה פעמים בהתנדבות. אבל עכשיו אני תקועה. אני לא יודעת איך להתחיל לשווק אותה, למי לפנות, איך לגרום למישהו באמת להזמין אותי ולשלם לי עליה."

וזה בדיוק הרגע שבו רבים נופלים כי לכתוב הרצאה – זאת יצירה. אבל לשווק הרצאה – לגרום למישהו שירצה להזמין, לשלם, להמליץ ולשתף - זה כבר משהו סיפור אחר לגמרי.


הנה שלוש טעויות נפוצות שמטפלים עושים בדיוק בשלב הזה – ואיך להימנע מהן.


טעות 1: חושבים שהסיפור האישי זה מה שימכור את ההרצאה

יש לכם תוכן טוב, סיפור אישי נוגע, מצגת מעוצבת ואתם בטוחים שברגע קצת תספרו על ההרצאה, יגידו לכם "וואו! בואי תבואי מחר!" אבל בעולם האמיתי, זה לא עובד ככה.

מנהלות משאבי אנוש, אחראים על רווחה, ראשי קהילות – מקבלים עשרות פניות. אם אתם לא יודעים איך לדבר בשפה שלהם, לחדד מה יוצא להם מההרצאה שלכם – הם פשוט ידפדפו הלאה. אם תשימו את הסיפור האישי שלכם. אם ההרצאה שלכם בנויה על סיפור אישי מרגש או מסע חיים יוצא דופן – זה עדיין לא מספיק. מנהלות משאבי אנוש לא מזמינות הרצאות מתוך הזדהות בלבד, אלא מתוך צורך ברור. היא שואלת את עצמה, מה ייצא לעובדים מזה? מה הם ילמדו? איזה ערך יתווסף לארגון?

לכן, כשאתם מציגים את ההרצאה, אל תעצרו בסיפור האישי שלכם. תרגמו אותו לתועלת עבור הקהל. איזו השראה זה נותן, איזו הבנה חדשה זה מביא, מה ייצא מהמפגש הזה לעובדים מחר בבוקר.


טעות 2: שולחים מיילים קרים בלי הכנה מוקדמת

אל תעשו את זה בבקשה - "שלום, שמי דנה. אני מאמנת מוסמכת, ויש לי הרצאה מרתקת על יציאה מתקיעות. אשמח לבוא להרצות אצלכם. הנה פרטים..." הכוונה טובה, אבל בפועל — המיילים האלו לא נפתחים, לא נקראים, לא חוזרים אליהם. חשוב להבין שמנהלים בארגונים מקבלים מאות מיילים בחודש (אם לא יותר) ואת רובם הם פשוט לא פותחים. ולכן, אין טעם לשלוח באופן הזה. מה כן לעשות במקום? עדיף לפני שליחת המייל לעשות קצת שיעורי בית על הארגון, להכיר את מה שהם עושים ואז ליצור קשר טלפוני ישיר, כלומר, להרים טלפון ולבקש מאותה מנהלת רשות לשלוח אליה פרטים על ההרצאה. אבל שימו לב, לסעיף 1 - תציגו את ההרצאה שלכם באופן כזה שתורם לעובדים.


טעות 3: לא נראים טוב - לא משקיעים בחומרי פרסום


אם יש דבר אחד שלמדתי לאורך שנות הניסיון שלי, הוא שכאשר נראים מקצועיים אז אנחנו מרגישים בטוחים ואז גם מוכרים טוב יותר. כשהחומרים השיווקיים שלנו מעוצבים ברמה גבוהה, מקצועיים ומדויקים, אנחנו מתמלאים בתחושת גאווה וביטחון שמשתקפת בכל אינטראקציה עסקית. במקום להסס, אנחנו להוטים להפיץ את החומרים הללו לכל גורם רלוונטי.

לצערי, אני נתקלת לא פעם במטפלים שרוצים להרצות בארגונים וחברות אבל הם לא משקיעים באיך שהם נראים. הם מעצבים משהו בעצמם בקנבה או בוורד ובטוחים שזה יספיק כדי לסגור הרצאות. מנקודת המבט של המנהלת בארגון, החומר הפרסומי זה בעצם הרושם הראשוני ואם זה נראה חובבני זה משדר בדיוק את ההפך ממה שהתכוונתם - חוסר מקצועיות, השקעה מינימלית, ואפילו זלזול מסוים.

לעומת זאת, כשאנחנו שולחים חומרים שיווקיים ברמה גבוהה - עם עיצוב נקי ומוקפד, טקסטים ברורים ומנוסחים היטב יחד עם הצעת מחיר מאורגנת ומפורטת - הרושם שנוצר הוא של מקצועיות וסטנדרטים גבוהים. זה מעביר מסר ברור - עומדת מאחורי ההצעה אשת מקצוע רצינית שמכבדת את זמנם של לקוחותיה הפוטנציאליים ויודעת בדיוק את ערכה ואת הערך שהיא מביאה לשולחן.



ולסיום:

לשווק הרצאה לארגונים זה לא פשוט. זה מצריך מיקוד, חשיבה, אורך רוח – וכמובן גם לא מעט אומץ.

יש רגעים שבהם עלולות לעלות מחשבות של - האם זה בכלל שווה את כל המאמץ?

אבל אז, מגיע הרגע שבו אתם עומדים על הבמה מול קהל. הם מקשיבים, מתרגשים, מחייכים – ואתם יודעים שהעברתם להם משהו שיישאר איתם, שגרמתם לאנשים לחשוב, להרגיש, ואולי גם לבחור אחרת.

וברגע הזה – אתם לא רק מרצים. אתם משנים חיים. ועל הדרך? גם מרוויחים מזה. בכבוד, ובאהבה.

אז אל תוותרו על החלום הזה. פשוט תתייחסו אליו כמו לכל עסק רציני – עם לב פתוח, ראש ממוקד, ודרך ברורה.

איך אני יכולה לעזור? - לחצו כאן



 
 
 

Comments


בואו נדבר כבר...

פרטיך התקבלו בהצלחה

  • White Facebook Icon

איריס אסיה | ייעוץ עסקי למטפלים | 0507770310 | iris@irisasia.co.il

© 2019 by IRIS ASIA

bottom of page