5 סיבות נפלאות למה כדאי לכם להעביר (גם) הרצאות כמטפלים
- איריס אסיה
- 25 ביולי 2024
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 3 באוג׳ 2024
אני לא יודעת מה איתכם אבל ישנם לא מעט מטפלים שאחרי תקופה של עבודה פרטנית בקליניקה מרגישים קצת שחיקה, עייפות ואפילו בדידות. יש קולות פנימיים שצפים שאף על פי שהטיפולים בקליניקה מספקים וחשובים, זה לא לגמרי זה. יש איזה הרגשה של תקיעות, תחושה שיש משהו מעבר לרק טיפולים ופגישות בקליניקה. לפעמים גם מטפלים מרגישים שיש להם כל כך הרבה ידע וניסיון חשוב שהם רוצים להעביר הלאה, לצעוק לעולם ולהדהד לעוד ועוד אנשים. ויש כאלו, כמוני, שהבינו כבר בתחילת הדרך שהבמה קוראת להם.
אז מה אפשר לעשות?
לקבל החלטה מרגשת ונחושה שאני רוצה הרצאה! לבנות הרצאה ולהפוך (גם) למרצה. זה מרגש, זה מספק, זה מקדם וכן זה גם קצת מפחיד. אבל בגדול זה ואוו!
אם לא השתכנעתם עד עכשיו - למה לכם הרצאה, הנה 5 סיבות נפלאות למה כדאי לכם להתחיל לעמוד על הבמה.
1. הזדמנות להעביר את הידע והניסיון שלכם
כשהקהל שומע אתכם מדברים על התחום שלכם בצורה ברורה, מעניינת ומקצועית, זה נותן להם תחושה שאתם יודעים על מה אתם מדברים. אתם יכולים לשתף את הידע והניסיון שלכם עם קהל רחב יותר, לעזור לאנשים ללמוד דברים חדשים ולשפר את איכות חייהם. למשל, נניח שאתם מטפלים מומחים בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT). אתם יכולים להעביר הרצאה על חרדה, ולספר לקהל על הגורמים לחרדה, הסימפטומים שלה, וכמובן, איך לטפל בה. הקהל יתרשם מהידע שלכם ומהיכולת שלכם להסביר דברים מורכבים בצורה פשוטה, וזה יכול לעזור להם להתמודד עם חרדה בצורה טובה יותר.
2. מבסס אתכם כאוטוריטה בתחום
הרצאה מוצלחת, חשובה ומעניינת לקהל היעד שלכם יכולה להפוך אתכם לאוטוריטה ולמומחים בתחום. אני בטוחה שתסכימו איתי שברגע שמאמנת אישית עומדת על במה ומעבירה את הידע שלה באופן סוחף ומעניין, הוא למעשה הופכת להיות מומחית. הקהל רואה בה כמקור ידע אמין ומקצועי בעיני הסובבים אותה.
מדריכת הורים, למשל שמעבירה הרצאות על איך לגדל ילדים עם בטחון עצמי ונותנת כלים וטיפים שגורם לקהל להתרשם מכך שהיא מומחית בתחומה ויכולה לעזור להם באופן פרטני. תחשבו כמה פעמים שמעתם מרצה שבסוף ההרצאה ניגשים אליו הרבה אנשים ומבקשים כרטיס ביקור או שואלים אותו אם הוא גם מקבל לפגישות אישיות.
3. במה לדבר ולקדם את מה שחשוב לנו
כל אחד מכם עושה את מה שהוא עושה בגלל שיש לכם סיפור, אג'נדה או אני מאמין. יש לכם, רצון לצעוק לעולם את האני מאמין שלכם. הרצאה היא הזדמנות מצויינת להעביר את זה הלאה ולהשפיע על אנשים. למשל, אם אתם מטפלים גוף-נפש, אתם יכולים להעביר הרצאה על התמודדות עם כאבים כרוניים באמצעות התודעה, לספר לקהל על איך הגוף משפיע על הנפש ועל איך הנפש משפיעה על הגוף. כתוצאה מכך, יותר אנשים יבינו את הקשר המורכב בין גוף ונפש, וזה יעודד אותם לפנות לטיפול גוף-נפש בעת הצורך.
4. חשיפה לקהל רחב יותר
אחרי שעה שבה העברתם את ההרצאה שלכם וכבשתם את הבמה, הקהל רוצה עוד מכל הטוב שיש לכם לתת. אחרי מחיאות הכפיים, הם יגשו אליכם לשאול איך אפשר ליצור קשר או לברר אם תוכלו לעזור להם. לא כולם בבת אחת, אבל זה קורה. הקהל באנרגיה גבוהה וזו הזדמנות מצויינת למנף את הטיפולים בקליניקה. כמובן שזה ידרוש מכם להגיע מוכנים, לחלק חומר כתוב, לספר תוך כדי ההרצאה על הקליניקה והטיפולים שלכם אבל זה כבר לפוסט אחר.
5. הזדמנויות חדשות ומפתיעות
הרצאות יכולות לפתוח לכם דלתות חדשות, כמו הזמנה לכנסים מקצועיים, כתיבת מאמרים מקצועיים, ואפילו שיתוף פעולה. כל פעם שאתם עולים על הבמה מול קהל חדש, הכל יכול לקרות. אני יכולה לספר לכם כמה וכמה מקרים איך מתוך הרצאה שהעברתי נולדו הזמנות חדשות, הזדמנויות וחיבורים. הרצאות הן הזדמנות מצוינת להכיר אנשים חדשים, ליצור קשרים מקצועיים.
#
דרך מצוינת להגדיל הכנסות שיכולות גם להיות מאוד משמעותיות. שלא נדבר על הסיפוק ותחושת הערך העצומה. אם עשיתי לכם חשק לבנות ולהעביר הרצאות, אני מזמינה אתכם להצטרף לאחד הקורסים שאני מעבירה במעוף - בניית הרצאה מצליחה למטפלים ומאמנים - 6 מפגשים ב- 480 ש"ח - כל הפרטים כאן -

댓글